Minust

Elu on mulle praeguseks hetkeks pesa pununud kodumaa pealinna, ent vähemalt viis korda päevas teen mõttelisi märkmeid maale ära kolimisest. Päeval kontorirott ja õhtul kodukana, talvel diivanipatjades ja suvel heintes.

Jumaldan elu - muuhulgas näiteks augustikuu pärastlõunaid, vaarikaid, sooja leiba, peent huumorit, merd ja vaniljelõhna - jäärale omase kirglikkusega ning mitte vähem kirglikult ei salli sellerit, ükskõiksust, puuvilju soolase toidu sees ja seda jubedat tööstuslikku pulbrist valmistatud vahukoort.

Üleüldse olen vist üpriski seinast seina ja maast laeni vastuolusid täis, ise kutsun seda hellitavalt mitmekülgsuseks. Vaimustun ühtmoodi hapukoorega praekartulist ja pardi confit'st, kartulivõtust ja Michelini tärni restoranist, Kihnu lihapirukatest ja Maroko padadest. Köögis toimetamise taustaks võib mängida nii Bach kui Boney M ja ühtviisi hea uni tuleb nii mõisa sviidis kui heinaküünis.

Ei viitsi ühtegi dieeti ega toitumistrendi eriliselt järgida - peamine, et toit oleks puhas ja südamega tehtud. Sellegipoolest olen nii veganist kui allergikust külalisele alati rõõmu ja põnevusega valmis midagi huvitavat kokku segama.

Kokaraamatute vallas minust ilmselt kirjaneitsit ei saa - uudishimu ja katsetamishuvi tarvis on vanajumal loovuse arvelt ruumi teinud ning nii leiabki siit blogist vaid väikese osa originaalretsepte. Küll aga leian ja katsetan pidevalt midagi uut ja vahvat (olgu tsivilisatsioon tänatud trükipressi ja Pinteresti eest!) ning tasapisi on kätte jõudmas ka aeg panna tallele põlvkondade tuleproovi läbinud pereretseptid. Fotodega on ka nii, et need on pigem ideed illustreerivad kui iseseisvad kunstiteosed, sest tavaliselt on väike köök suurte plaanidega ühele poole saamise ajaks nii pea peale keeratud, et eriliselt kunstilise stendi katmisel on ruumi, noh, umbes ühele taldrikule.

Loodan, et minu püüdlused tuua Julia Child kortermaja tibatilukesse kööki on kas isuäratavad, inspireerivad või koomilised (parimal juhul kõike seda samaaegselt) ning nii mõnigi saab siit julgust ammu ootenimekirjas olnud ettevõtmiseks.

Tagasiside, küsimused, ettepanekud ja hea toidukraami pakkumised on alati oodatud aadressil sedamatahan@gmail.com. Pilte ja teksti kasutage, palju kulub, aga ilus oleks allikale viidata.

Kohtumisteni köögis ja väljaspool,
Sirli

No comments:

Post a Comment